Gemeente helder over voortbestaan wijkcentrum

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Op donderdag 15 december gaf de gemeente Harderwijk in het nieuwe multifunctioneel centrum (MFC) De Roef een toelichting aan gebruikers en medewerkers over de ontwikkelingen in dit centrum en bij De Kiekmure. Ze ging specifiek in op drie onderwerpen die de aanwezigen onder de aandacht brachten.

 

Alcoholvergunning

Omdat de oude Roef is gesloopt, moet voor de nieuwe Roef een nieuwe alcoholvergunning worden aangevraagd. Zonder vergunning mag je namelijk geen alcohol schenken. Aangescherpte wetgeving en onderzoek bij de gemeente hoe hier mee om te gaan voor verenigingen en instellingen in Harderwijk, hebben voor vertraging gezorgd. In januari moet duidelijk zijn welke vergunning het beste past bij de functie van De Roef, zodat bezoekers elkaar onder het genot van een drankje kunnen blijven ontmoeten. Dat is ieders streven. Nog even geduld dus.

 

Positieve Gezondheid


De gemeente staat nog steeds volmondig achter het concept ‘Positieve gezondheid’. Ze heeft juist in de nieuwe Roef geïnvesteerd omdat ze gelooft in het stimuleren van Positieve Gezondheid. Het betekent namelijk niet alleen lichamelijk gezond zijn, maar ook lekker in je vel zitten. Soms is een probleem medisch op te lossen. Maar meedoen aan activiteiten, contact met anderen en gezien worden, zijn net zo belangrijk voor een gelukkig bestaan. Daarom werken zorgverleners, maatschappelijke instellingen en verenigingen in deze wijkcentra naast én met elkaar.

 

Een (financieel) gezonde toekomst voor de wijkcentra


Tenslotte kwam ook de financiële gezondheid van De Kiekmure en De Roef op tafel. Zorgen over het voortbestaan van de wijkcentra werden meteen van tafel geveegd. De wijkcentra blijven open en de activiteiten blijven doorgang vinden. Dat is in ieders belang en staat dan ook niet ter discussie. De vraag is wel hoe we in de toekomst omgaan met de exploitatiekosten. Daarnaar wordt momenteel onderzoek gedaan en in februari wordt ėėn samenhangend en doordacht advies aan het college en de raad gegeven. Doel van alle partijen is om samen tot goede oplossingen te komen.

 

De gemeente benadrukt dat zij de wijkcentra ziet als belangrijke ‘huiskamers van de stad’. En dat die niet zullen verdwijnen, maar juist een essentiële plek innemen in onze samenleving.