Vervanger voor traditionele bouwborden.

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Duurzaam ecobord Textline 2019 harderwijk #Harderwijk   Bewustwording creëren is het voornaamste doel van Rolf Lebbink, eigenaar van Textline Reclamecentrum in Harderwijk. Zijn visie is om het traditionele bouwbord te vervangen voor het ecologische informatiebord. “Het stimuleren en inspireren van makelaars, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en gemeenten staat op nummer 1. Zij laten vervolgens een milieuvriendelijke en duurzame indruk achter bij omwonenden en passanten”, aldus Rolf Lebbink. Met het klimaat neutrale ecobord zet Textline een groene stap richting een circulaire economie. Dit is een economie waar geen afval bestaat en het hergebruik van grondstoffen centraal staat.

 

Klimaat neutraal informatiebord

Op dinsdag 16 april is het duurzaamste informatiebord van Nederland geïntroduceerd. De eigenaar van Textline Reclamecentrum heeft het opvallende bouwbord voor het bedrijfspand in Harderwijk geplaatst. Hierdoor motiveert en stimuleert Rolf Lebbink ondernemers tot verduurzaming.

 

Duurzame reclameboodschap 

Het reclamebord is van top tot teen gemaakt van FSC-gekeurd hout. Dit is verantwoord hout dat op een duurzame manier uit het bos is geoogst. Om de reclameboodschap op het hout te bedrukken, is er gebruik gemaakt van een ecologische UV-printer. De printer brengt de inkt geleidelijk aan en droogt de UV-inkt direct op met ingebouwde UV-lampen. Tijdens het printproces komen er geen schadelijke oplosmiddelen vrij. Doordat alle onderdelen van het bord herbruikbaar zijn, is het informatiebord 100% klimaat neutraal. Na gebruik haalt Textline het gehele ecobord op en wisselt de bedrukte boodschap voor de volgende presentatie. Het bouwbord is continu opnieuw inzetbaar, zodat de ecologische voetafdruk tot het nulpunt daalt.

 Duurzaam ecobord Textline 2019  Fullsize harderwijk