Volg het spoor

Honden in Harderwijk worden strenger gecontroleerd

hondenpoep-200-0002

Het is voor hondenbezitters verplicht om de uitwerpselen van hun hond gelijk op te ruimen. Dit geldt voor heel Harderwijk en Hierden, behalve in de aangewezen ruwe bermen, het Strokelbos, losloopgebieden en de hondenuitlaatrennen. In Harderwijk en Hierden is het op straat of andere terreinen achterlaten van hondenpoep strafbaar. Voor Stadstoezicht blijkt het echter lastig te zijn om in uniform de overtreders op heterdaad te betrappen. De gemeente Harderwijk krijgt de laatste tijd veel klachten over overlast door hondenpoep. Daarom is besloten dat Stadstoezicht op gezette tijden in burger gaat controleren.

.

 


Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete. Dat geldt ook voor het niet aanlijnen van de hond. De hoogte van de boetes zijn als volgt:hond in de goot

Loslopende hond € 90,-- + € 7,-- adm. kosten
Loslopende hond in een speelplaats/speelweide € 130,-- + € 7,-- adm. kosten
Poepende hond en niet opruimen € 130,-- + € 7,-- adm. kosten

Stadstoezicht hoopt dat door het in burger controleren de pakkans wordt vergroot en dat daardoor de overlast gaat afnemen. Meer informatie over het hondenbeleid is te vinden op www.harderwijk.nl onder Wonen en Leven → Leefomgeving.

Lees ook : Pas op voor Hondendrollen

Aanvullende gegevens