Volg het spoor

Harderwijk in RTL4 programma 'Mijn Stad'

12 16 RTL Mijn Stad HarderwijkTijdens de uitzending van zondag 24 januari om circa 16.30 uur te zien bij RTL4. Mijn Stad is een inspirerend reisprogramma waarin initiatiefnemer Jeroen Klinkers iedere aflevering een Nederlandse stad bezoekt. In het tweede seizoen ontdekt Jeroen dat elke stad een verrassend verhaal te vertellen heeft en wat de stad onderscheidend maakt. Ook Harderwijk wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht. Op www.harderwijk.nl kunt u alvast een voorproefje van de film bekijken.

Vergezeld door inwoners Esther Rozeboom en Wietse Hummel leert Jeroen wat onze historische Hanzestad zo bijzonder maakt. Van culturele hoogtepunten tot typische streekgerechten en lokale festivals, Jeroen laat zien waar we als Harderwijkers trots op kunnen zijn. Zo fietst onderneemster Esther Rozeboom met Jeroen door de bosrijke omgeving richting Hierden, waar zij langs de vele landgoederen en zandverstuivingen komen. Inwoner en speler bij Theaterwerkplaats Wietse Hummel vertelt Jeroen alles over de historie en kunst van Harderwijk. Samen brengen zij een bezoek aan het Stadsmuseum, Molen de Hoop en het Podiumspektakel. Dit en nog veel meer is te zien tijdens de uitzending van zondag 24 januari om circa 16.30 uur te zien bij RTL4. De aflevering wordt zaterdag 30 januari rond 13.00 uur herhaald.
Het programma is in opdracht van de gemeente Harderwijk tot stand gekomen. De samenwerkende partijen zijn Cityfilm Media, Nederlandse Museumvereniging, het Mondriaanfonds en Verhaal van de Stad.


Aanvullende gegevens